Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски благодари на България за отпадането на забраната за внос на храни от Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога сподели през днешния ден, че е признателен на България, че не удължава рестриктивните мерки върху износа на украинско зърно от 15 септември нататък, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Благодаря на министър-председателя  и неговия екип, както и българските парламентаристи, които поддържаха този ход. България дава образец за същинска взаимност “, уточни още Зеленски в обществената медия „ Екс “ (доскоро „ Туитър “).

По-рано през днешния ден Народното събрание (НС) одобри да отпадне възбраната за импорт на избрани артикули с генезис от Украйна след 15 септември 2023 г. Решението за позицията на Република България по отношение на превантивните ограничения във връзка с вноса на избрани украински артикули беше взето със 124 гласа „ за “, 69 „ срещу “ и осем „ въздържал се “.

Отчитайки солидарността на Република България с Украйна и смятайки, че би трябвало да се обезпечат доставките на селскостопански артикули, с цел да се подсигурява продоволствената сигурност в международен мащаб, без това да слага в риск конкурентоспособността на българските аграрни производители, България не поддържа продължаването след 15 септември 2023 година на изключителната мярка за възбрана за импорт в Република България, Република Полша, Унгария, Румъния и Словашката република на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна, се показва в решението на Народно събрание. Министерският съвет следва да предприеме нужните дейности за изложение на тази позиция, отбелязва Българска телеграфна агенция.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР